Vilepa 17.4.2016

ViLePan D-pojille menestystä aluesarjassa. Tavoite on jo asetettu vuoteen 2021.

Vihdin Lentopallon D-juniorit voittivat pronssia Etelä-Suomen aluesarjan finaaliturnauksessa Haminassa 9.4.2016. ViLePa Blackin taistellessa pronssia, ViLePa Yellow sijoittui viidenneksi. Vihdin Lentopallo olikin ainoa seura, jolta ylsi kaksi joukkuetta karsintaturnausten kautta finaaliin. Näin vihtiläiset upeat lentopalloperinteet ovat saamassa lupaavaa jatkoa. Joukkue onkin jo asettanut tavoitteekseen olla vuonna 2021 SM-mitaleilla.

D-nuoret ovat syntyneet vuonna 2003 tai myöhemmin, ja tässä vaiheessa pelataan vielä ainoastaan alueellisista mestaruuksista. Haminassa Etelä-Suomen mestariksi pelasi Haminan Arsi, ja hopealle ylsi PuMa Helsingistä. ViLePa Black lähti pronssiotteluun jokseenkin altavastaajana, mutta pojat olivat päättäneet voittaa, ja Vantaan VanLe kukistui kolmessa erässä pistein 23-25; 25-16; 15-12. ViLePa Yellow puolestaan päihitti Hollolan Salpiksen niin ikään kolmessa erässä pistein 22-25; 25-16; 15-7.

Mitalijoukkueista Blackin parhaana pelaajana palkittiin Nikita Porsev. Lisäksi Blackissä pelasivat Aapeli Paananen; Niko Lehtosalo; Teemu Talvitie; Matias Degerman; Robi Ekberg; Oliver Vesterinen sekä Julius Kärkkäinen. Yellow-joukkueessa pelasivat Jesse Reijo; Mario Loodus; Milla Saarela; Kermo Kiil; Atte Koskinen; Erik Ruotsalainen sekäViljami Rossi.

Vaikka sarjakausi nyt päättyikin, joukkueen treenit jatkuvat normaaliin tahtiin. Perinteinen, valtakunnallinen Power Cup kerää joka kesä nuoret lentopalloilijat kaikista ikäsarjoista yhteen, suureen lajitapahtumaan. Iloisen yhdessäolon lisäksi Power Cupissa pelataan myös virallisesti. Tänä vuonna turnaus järjestetään Hämeenlinnassa, 9. - 12.6.2016.

 

Kunnianhimoiseen projektiin kaivataan kumppaneita

 

- Hiljaisempien vuosien jälkeen voidaan ilolla todeta, että ViLePan vuosien takainen valtakunnallinen menestys voi olla hyvinkin saamassa jatkoa, toteaa seuran puheenjohtaja ja poikien valmentaja Antti Koskinen.

 

Seurassa on nyt lähes 20 vuosina 2003-2006 syntynyttä poikaa, jotka treenaavat ahkerasti ja hyvällä joukkuehengellä. Lisäksi ViLePassa on kuluvalla kaudella aloittanut myös nuorempien tyttöjen lentopallokoulu, johon voi poikiakin tulla opettelemaan lajia. Lentiskouluun otetaan uusia pelaajia jatkuvasti.

 

- Emme aivan ajatelleet, että olisimme vielä pärjänneet aluetasolla näin hyvin, mutta sopiihan tämä näinkin, iloitsee Koskisen ohella joukkueen toinen, kokenut valmentaja Kari Talvitie. - Nyt voimme toden teolla ja hyvillä mielin suunnata kohti isoa tavoitetta. "Projekti 2021" on työnimi sille, että vuonna 2021 ViLePan B-pojat yltävät lentopallon valtakunnallisissa suomenmestaruusfinaaleissa mitalille - eli nämä nykyiset D-pojat viiden vuoden kuluttua.

 

Tavoite on haastava, mutta realistinen. Joukkueessa on nyt runsaasti lahjakkaita pelaajia. Valmentajilla on pitkä kokemus ja ammattitaitoa. Vanhempien joukossa on useita, joilla on omaa taustaa lajin parista, ja huoltajat ovat muutenkin hyvin sitoutuneita harrastukseen. Lisäksi harjoitusolosuhteet ovat nyt kohtuulliset, ja Nummelanharjun koulukeskuksen valmistumisen myötä toivottavasti vielä parantumassa. Näistä kaikista seikoista muodostuu hyvät lähtökohdat.

 

- Mutta tässä alkavat pelireissut pidentyä, tarvitsemme leiritystä ja varusteitakin, joten kuluja on tiedossa. Nyt on vihtiläisille ja etäämmälläkin toimiville yrityksille tai yksityisillekin tahoille loistava tilaisuus lähteä tukemaan nuorisourheilua. Lentopallo on tällä hetkellä lajina muutenkin hyvässä nosteessa, joten yhteys ViLePan junioreihin liittää sponsoriin monentasoisia positiivisia mielikuvia, vihjaa Talvitie. Yhteystiedot ovat seuran nettisivuilla www.vilepa.fi. Nykyisten D-poikien taivalta voi seurata myös Facebookista www.facebook.com/vilepa90 sekä Instagramista www.instagram.com/vilepa04.

*****************************

Lisätietoja:
* seuran puheenjohtaja ja valmentaja Antti Koskinen, puh. 050 910 4141, vilepa@vilepa.fi
* valmentaja Kari Talvitie, puh. 040 717 9219, vilepa@vilepa.fi

Siirry sivun alkuun